Masthead header

Twitter 1.0

Hehkutusaloitus:

Twitter on 140 merkkiä tasa-arvoa. Kuka vain voi puhua alan asiantuntijoiden ja poliittisten päättäjien kanssa. Twitter on muuttanut maailmaa ja virallinen tiedonanto on siirtynyt sinne kaikkien saataville. Twitterissä otetaan kantaa tärkeisiin maailmanlaajuisiin keskusteluihin, ja sinä voit olla yksi keskustelijoista.

Skeptikkoaloitus:

Twitterissä julkkiksilla on mahdollisuus tapella julkisesti. Tai sinulla mahdollisuus luoda uusi oma kuplasi, jossa keskustella vain samanmielisten kanssa. Tai kertoa, mitä söit lounaaksi.

Realismi?

Vähän sanoja – paljon aikaa!

Pikaviestipalvelu Twitter vaatii käyttäjältään paljon aikaa ja keskittymistä. Twitter on Sosiaalinen media isolla ässällä ja painotus sanalla sosiaalinen. SOSIAALINEN. Yksisuuntainen. Keskusteleva. Tiedottava. Keskusteleva.

Kaikilla ei ole luksusta olla Twitter-magneetteja, joiden ympärille keskustelut syntyvät. Siksi ne pitää itse luoda sekä lähteä keskusteluihin mukaan. Twitterissä saavat seinäruusut odottaa ja laiskat nukkua.

Millaisen Twitter-länsäolon haluat ja mitkä ovat mahdollisuutesi?

Suuressa maailmassa Twitteristä on tehty korkeampaakin matikkaa mitaten parasta twiittaustiheyttä sekä koukuttavinta twiittisisältöä. Näihin kannattaa suhtautua mielenkiinnolla, mutta ei sokeasti. Seuraavassa Somesiskojen huipputieteellinen, tarkkaan testattu ja täysin luotettava Twitterin panostus vs. tulos -esimerkki.

Aikaa Twitterille:

10 minuuttia viikossa

Twitter on sinulle hyvä takataskussa kulkeva resurssi. Jos firmallasi on jotain säännöllisiä uutisia, voit laittaa ne silloin tällöin myös Twitteriin. Kovin moni niitä sieltä tuskin lukee, mutta ovatpahan löydettävissä, jos joku etsii.

Kymmenessä minuutissa voit myös ajastaa viikkoa varten twiittejä. Ennen kuin hurmioidut ajastuksen mahdollisuuksista, lue blogistamme muistutus, mitä voi sattua. Twitterajastukseen kätevä työkalu on esimerkiksi Hootsuite.

10 minuuttia päivässä

Kymmenessä minuutissa ehtii tosi paljon. Aloita keskusteluja, kommentoi muiden keskusteluja, retwiittaa kiinnostavia asioita, twiittaa linkkejä sekä seuraa mielenkiintoisia tyyppejä. Retwiittaaminen tarkoittaa toisen käyttäjän twiitin jakamista omille seuraajillesi.

Twitter on liukas liuska (slippery slope): 10 minuutista tulee helposti vartti ja niin edelleen. Kun todella osallistut keskusteluihin, muista pysyä niissä mukana.

10 minuuttia tunnissa

Whou! Olet kohta Twitter-guru. Olet varmasti paikalla aina, kun jotain mielenkiintoista tapahtuu. Sinulla on myös hyvin ajantasainen someaspa. Asiakaspalvelu somessa on tätä päivää.

Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä pysähtyä pohtimaan, mitä toivot Twitterin sinulle antavan. Lisää liikennettä nettisivuille, tunnettavuutta, myyntiä? Tapahtuuko sitä? Jos ei, voi twitterläsnäolosi olla ylimitoitettua tai tehotonta. Toki, jos itse viihdyt, mikäs siinä. Huolehdi, että muistat keskustella ihmisten kanssa myös IRL (eli in real life).

 

Kolmen K:n muistisääntö Twitter-keskusteluihin:

Kysy, Kyseenalaista ja Kehu.

Toisen käyttäjän saat mukaan keskusteluun käyttämällä @-merkkiä käyttäjän tunnuksen edesssä twiitissäsi. Muista myös häsät, mutta jopa kaksi riittää – nyt ei olla Instagramissa. Keskustele ja kommentoi rohkeasti. Twitterissä ei ujoudella pärjää. Asiantuntijoiden somekuplan puhkaiset parhaiten esittämällä kysymyksiä aiheista, joita et ymmärrä. You can do it! Jos et usko, katso Twitter-musikaali!

Lähetä kirjoitus ystävälleOta yhteyttä siskoihin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*