Masthead header

Tervemenoa Twitteriin eli kuinka otat haltuun jälleen yhden somepalvelun

Muutama on kertonut meille, että haluaisi kovasti tulla ja mennä Twitteriin, muttei oikein tiedä mistä aloittaa. Toivottavasti tästä kirjoituksestamme on apua.

Tule Twitteriin, me olemme jo siellä!

Ensin luodaan profiili

1. Mene Twitterin etusivulle, jotta pääset luomaan itsellesi käyttäjätunnuksen. Tunnus kannattaa olla oma nimi tai nimimerkki, jota käytät muissakin somekanavissa. Nani on @naniannette joka puolella, Satu puolestaan @satuej kaikissa palveluissa.

Ja homma jatkuu…

2. Kun tunnus on luotu, jatka palveluun. Lataa itsellesi profiilikuva ja halutessasi kansikuva. Profiiliasi pääset tarkastelemaan klikkaamalla pientä profiilikuvaasi ruudun oikeassa ylänurkassa. Somepalvelut on tehty klikattaviksi. Anna mennä – tutki ja löydä!

Omakehu ei haise

3. On aika kirjoittaa naseva kuvaus itsestäsi. Kerro lyhyesti kuka olet ja mistä tviittaat. Jos viserrät työpaikkasi äänenä, mainitse se. Jos olet mukana bloggaajana, kerro se. Muista liittää linkki kotisivuillesi. Me unohdimme aluksi linkata omillemme!

Seuraa mua!

4. Twitterin uutisvirta koostuu lyhyistä viesteistä, linkeistä, kuvista ja videoista, joita seuraamasi käyttäjät palveluun lataavat. Näitä kaikkia kutsutaan tviiteiksi (eng. tweet, suom. viserrys, viittaa palvelun tunnukseen, siniseen lintuun). Ilman seurattavia uutisvirrassasi vilisee korkeintaan mainoksia. Nyt tarvitset seurattavia ja seuraajia! Voit selata Twitterin sinulle ehdottamia käyttäjiä ja seurata niistä kiinnostavimpia valitsemalla oikean sivupalkin ”Uusia seurattavia” -laatikosta ”Näytä kaikki”.

Tässä vaiheessa siskot astuvat kehiin:
tviittaa meille! Kirjoita uusi tviitti, jossa kerrot millaisia henkilöitä tai asioita haluaisit Twitterissä seurata. Me kerromme toiveesi eteenpäin. Näin kaltaisesi käyttäjät saattavat kuulla sinusta ja sinä heistä. Muista mainita käyttäjätunnuksemme @somesiskot, jotta tviittisi löytää meidät.
Tässä muutamia ideoita ensimmäiseen viikkoosi Twitterissä:

Kokeile hakukenttää: etsi sinua kiinnostavia tviittejä ja tviittaajia. Kirjoita hakusanoja, kuten ”liikunta”, ”perhe” tai ”valokuvaus”. Twitter etsii sinulle viestit, joissa hakusanasi mainitaan tai joissa sitä on käytetty aihetunnisteena eli #hashtagina.
Tviittaa muutaman kerran päivässä: jaa ajankohtaisia linkkejä tai liity mukaan keskusteluihin. Kommentoi esimerkiksi Hesarin tai Yle Puheen jakamia juttuja.Seuraa muiden tviittailua ja katso miten he sen tekevät. Mallioppiminen toimii tässäkin!

Twitter-muistilappu

Viestisi voivat olla vain 140 merkkiä pitkiäKun haluat tviitata toiselle käyttäjälle, muista mainita vastaanottajan käyttäjätunnus, esim. @somesiskot. Jos kirjoitat tunnuksen viestisi alkuun, tviittisi näkyy vain niiden käyttäjien uutisvirrassa, jotka seuraavat myös kyseistä käyttäjää.

Voit antaa tviiteille sydämiä eli tykätä niistä. Kehänuolta klikkaamalla voit jakaa lukemasi viestin omille seuraajillesi eli uudelleentviitata eli re-tviitata sen.

Ilmoitukset-kohdasta näet kun joku tviittaa sinulle, uudelleentviittaa tviittauksesi, tykkää tviitistäsi tai alkaa seuraamaan sinua. Saat ilmoituksen myös silloin, kun sinut mainitaan jonkun toisen tviitissä.

Twitterissä voit myös lähettää yksityisviestejä. Klikkaa kirjekuoren kuvaa (”Viestit”) ja toimi samoin kuin lähettäessäsi julkista tviittiä.

Twitter ei ole ydinfysiikkaa.

Ei tosiaan ole. Mutta uudet asiat vaativat aikaa. Muistatko miten pihalla olit, kun tapasit ensimmäistä kertaa tietokoneen? Tai älypuhelimen? Kehitys kehittyy, mutta niin sinäkin. Lennähdä Twitteriin ja moikkaa meitä. Me autamme sinua eteenpäin, tyylillemme uskollisena, kädestä pitäen ja villisti visertäen.

Olemme kirjoittaneet Twitteristä ennenkin. Lue viserryksen perusteet täältä.

Lähetä kirjoitus ystävälleOta yhteyttä siskoihin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*