Masthead header

Suomi-Häsä-Suomi -sanakirja. Osa 1.

Kato toi #tbt, siinä on hieno #ootd!

Ihan selkeää – ei todella. Hashtagit alkavat olla oma kielensä. Etenkin akronyymit eli lyhennelmät, jotka nopeuden ja merkkien säästämisen kautta ovat suosittuja hashtageissa.

Tässä Somesiskojen ensimmäinen anti suosittuihin aihetunnisteisiin. Tällä kertaa painotus on Instagramin puolella.

#atm

At the moment – Tällä hetkellä

Kuva, joka on otettu juuri sillä hetkellä. Ei tunteja tai päiviä aikaisemmin – vaan juuri sillä hetkellä. Tai niin ainakin tämän aihetunnisteen avulla voi väittää.

#nofilter

Ei suodatinta

Kuvaan ei ole lisätty Instagramin valmiita niin sanottuja suodattimia eli filttereitä. Paljon on puhuttu, että hashtagin yleistymisen myötä myös sen käyttö on yleistynyt kuvissa, joissa on filteri. Somesiskojen mielestä some ei ole kuitenkaan niin vakavaa, että omaa aikaa kannattaa käyttää hashtagpoliisina toimimiseen. Vaikka oikeassa oleminen on mukavaa ja päteminen hauskaa.

#tbt

Throwback thursday – Tuskinmuistattorstai

Vauvakuvat, vanhat koulukuvat, teinivuosien bilekuvat – you name it! Nyt on aika tonkia vanhat valokuva-albumit! Anna klassiselle paperikuvalle uusi some-elämä torstaina ja laita mukaan #tbt. Nostalgiaa ja takatukkia. Käy myös esimerkiksi vain viikon vanhojen kuvien julkaisuun – onhan se jo somehistoriaa.

#ootd

Outfit of the day – Päivän asu

Peiliselfie ja mukaan #ootd. Tällaisella vaatekerralla liikenteessä tänään. Erittäin suosittu aihetunniste – etenkin kaikille pukeutumisesta kiinnostuneille. Tai hashtageista kiinnostuneille.

#f4f – #follow4follow

Seuraus seuraajasta

Turha lupaus, jota ei kannata antaa. Saat seuraajia, joista ei yritystoiminnallesi tai muille tavoitteillesi ole välttämättä kovin suurta hyötyä. Somesiskot suosittelevat välttämään.

Häsällä sisarhäsä #l4l eli #like4like – tykkäys tykkäyksestä.

#wtf

What the fuck? – Että mitähän vittua?

Suomalainen serkku on #hv eli haista vittu. Wtf on kyllä paljon pohjoista serkkuaan kysyvämpi ja ihmettelevämpi. Hv sisältää pettymyksen ja syytöksen sävyssään. Suosittelemme välttämään virallisessa viestinnässä ellei ole hyvin perusteltua. Joskus on. Riippuu brändistäsi.

#foodporn

Ruokapornoa

Ruokien kuvaaminen on ollut yksi sosiaalisen median peruselementtejä. Olisimmeko vielä milleniumina ajatelleet, että muita kiinnostaa, mitä napaamme vedämme. Jos Instagram kaatuu, alkaa Twitterissä välittömästi kiertää tietyt twiitit. Twiiteissä pohditaan, mitä kaikelle ruoalle tapahtuu, kun sitä ei päästä kuvaamaan Instagramiin. Pitäisikö se syödä?

Jos tahdot mukaan ruokarietasteluun, lisää häsä ruokakuviisi.

#lmao

Laughing my ass off – Huutonaurua

Joku asia on niin hauska, että ihan perse irtoaa nauraessa, kuten suurella mantereella sanotaan. Nykyään näitä reaktioita voi kaikissa somekanavissa kuvata erilaisilla emojilla, joten tällaisten lyhenteiden käyttö on selvästi vähentynyt. Lue postauksemme, jossa kerrotaan lisää emojista.

#ff

Follow friday – seuraajaperjantai

Olemme kertoneet häsän käytöstä jo aiemmassa postauksessa, mutta tämä häsä ansaitsee useat kehut. Kehumista varten se nimittäin juuri on. Kehu kaveria tai yhteistyökumppania, jota mielestäsi kannattaa seurata. Voit aloittaa aina Somesiskoista.

Perjantaita odotellessa. Mistä tulikin mieleen seuraava häsä!

#tgif

Than God it’s Friday – Onneksi on perjantai!

Viikonlopun alkuahan kaikki odottavat! Sen saapumisesta kannattaa iloita tällä häsällä. Pienet hallelujat siihen mukaan. Kurkkaa, mitä Googlen kuvahaku kertoo perjantain tärkeydestä meille kaikille.

Lähetä kirjoitus ystävälleOta yhteyttä siskoihin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*