Masthead header

Sinä kysyt, sisko vastaa. Osa 7: Julkaisujen ajastaminen ja ajoittaminen

Siskoilla oli kaksi viikkoa sitten ensimmäinen Facebook Live sekä Periscope -lähetys. Tuolloin meiltä kysyttiin, mikä olisi hyvä sovellus Instagramin julkaisujen ajastamiselle.

Päätimme, että ajastamiselle ja julkaisujen oikea-aikaiselle ajoittamiselle haluamme varata ihan oman blogipostauksen.

Ajastamisesta ollaan montaa mieltä. Toisille se on suuri pelastus ja helpotus työjärjestelyissä. Toisten mielestä sosiaalisen media on sosiaalista vain silloin, kun se tapahtuu suoraan ihmiseltä ihmiselle.

Jos ajastat – moderoi.

Kun nettiin ja sosiaaliseen mediaan laittaa mitä tahansa, on oltava valmiina käymään aiheesta keskustelua. Ei kannata vain postata ja häipyä lomalle. Tästä on jo useita surullisen kuuluisia esimerkkejä. Sattuu sitä ammattilaisillekin. Sometrolli voi saapua paikalle, kun sitä vähiten odotat.

Somesiskot ajastavat blogipostauksia ja Facebookia jatkuvasti. Varmistamme vain, että olemme vapaita moderoimaan reaktioita, joita postaus aiheuttaa. Todellisuushan on se, että moderoinnille on harvoin tarvetta. Silti se on vastuu, joka sivuston ylläpitäjän tulee kantaa.

Osa moderointia on myös seurata maailmantapahtumia ja muuttaa ajastuksia. Jokin vitsikkääksi ajateltu postaus saattaa muuttua törkeäksi, jos se julkaistaan juuri kamalan onnettomuuden jälkeen. Kuten Amerikan kivääriyhdistyksen (NRA) ajastettu twiitti, joka ilmestyi pari tuntia Auroran elokuvateatterin ampumatapauksen jälkeen. Auts.

nra-twitter

 

Instagramia ja Twitteriä emme ajasta. Twitter on alustana sellainen, jossa haluamme käydä keskustelua. Emme vain tiedottaa yksisuuntaisesti. Tiedottaminen on aina vähemmän aikaavievää kuin keskustelu ja siksi niin houkuttelevaa. Varo – helppous on ansa! Pelkässä tiedottamisessa sosiaalisesta mediasta katoaa määre ”sosiaalinen”. Pääset nopeasti aikamatkalle viestinnän ja markkinoinnin vuoteen 2006. Jos sinulla on käytössäsi vain vähän resursseja, kannattaa miettiä onko ihan oikeasti aikaa Twitterille.

Instagramin ajastamiseen tarkoitetut sovellukset ovat maksullisia. Ilmainen Latergram.me ei julkaise kuvia, vaan ainoastaan muistuttaa käyttäjää, milloin on ennalta suunniteltu postausajankohta.

Oikea ajoitus takaa parempaa näkyvyyttä.

Aikaisemmassa postauksessa kerroimme Facebookin algoritmista, joka vaikuttaa julkaisujen saamaan näkyvyyteen. Algoritmin vuoksi julkaisuajankohtaa kannattaa pähkäillä. Selvitä seuraamalla tilastoja, mihin aikaan vuorokaudesta oma yleisösi pääasiassa käyttää sosiaalista mediaa. Ajoita postauksesi noihin aikoihin.

milloinpaikalla

Kierrätys on ekologista.

Kannattaa myös postata uudelleen. Somesiskot kierrättävät. Koska algoritmin myötä julkaisusi eivät koskaan näy kaikille seuraajillesi, voit huoletta julkaista hyvää sisältöä uudelleen. Jokaisella julkaisulla saat uutta yleisöä, ja eri ajankohtana julkaisu saa erilaisen näkyvyyden. Itsestäsi voi tuntua, että sosiaalisen median kanavasi elää päivää murmelina. Todellisuudessa olet kuitenkin ainoa, joka tuntee ja muistaa omat julkaisusi kovin tarkasti.

Lähetä kirjoitus ystävälleOta yhteyttä siskoihin
  • Twitter 1.0 » Somesiskot - […] viikkoa varten twiittejä. Ennen kuin hurmioidut ajastuksen mahdollisuuksista, lue blogistamme muistutus, mitä voi sattua. Twitterajastukseen kätevä työkalu on esimerkiksi […]ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*