Masthead header

Sinä kysyt, sisko vastaa. Osa 4: Roolitus Facebookissa

Margit lähestyi Somesiskoja kysymyksellä!

 

Minulla on tämä henkilökohtainen proliili ja tämän alla yritykseni sivu. Nyt jostain syystä en saa muutettua profiiliani tuolle yrityksen profiilille. Tuolta oikeasta yläkulmasta, siellä yritykseni nimi kyllä näkyy, mutta ei vaihdu, vaikka yritän. Ihan ymmälläni olen.

 

Kiitos Margit erittäin hyvästä kysymyksestä!

Olet aivan oikeassa havaintojesi ja kokemustesi kanssa! Facebookin sinisestä yläpalkista ja sen oikeasta reunasta löytyy pieni kärjellään seisova kolmio. Sitä painamalla saa näkyviin kaikki hallinnoimansa sivut.

Ennen tuon valikon yläpuolella oli teksti ”Käytä Facebookia…” Valitsemalla hallitsemansa sivun pystyi Facebookia käyttämään ikään kuin tuona sivuna.

Facebook kehittyy ja uudistuksia tulee!

Tämä on suhteellisen tuore päivitys. Nykyään tuosta samasta valikosta löytyy teksti ”Omat sivusi”. Valitsemalla listalta hallitsemansa sivun päätyy nykyisin vain tuolle Facebook-sivulle. Käyttäjänä on silti oma henkilökohtainen Facebook-profiili.

Facebook on siis poistanut toiminnon ”Käytä Facebookia sivuna”. Se, millä roolilla Facebookia haluaa käyttää, valitaan nykyään jokaisen postauksen, tykkäyksen ja jaon kohdalla erikseen.

Miten se onnistuu?

Julkaisuiden alla näet aina palkin, jossa lukee ”tykkää”, ”kommentoi”, ”jaa”. Näiden perästä voit löytää pienen kuvakkeen ja pienen kärjellään seisovan kolmion. Kolmiota painamalla pystyt valitsemaan roolituksen kyseisen julkaisun kohdalla.

roolitus facebookissa

Huomaathan, että nämä ohjeet koskevat Facebookin käyttöä tietokoneelta. Älypuhelinten ja muiden mobiililaitteiden kanssa onkin sitten jo toiset kommellukset!

Lähetä kirjoitus ystävälleOta yhteyttä siskoihin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*