Masthead header

Näin saat todella helposti paljon seuraajia!

Mutta et tavoita kohderyhmääsi!

Nimittäin tykkäämällä ja seuraamalla kaikkea mikä liikkuu, elää tai edes vähän hengittää. Jos iltapuhteenasi napsutat läpi kaikki Instagramin ja Twitterin käyttäjät, keräät kyllä sievoisen seuraajajoukon.

Mutta.

Tätä sormella napsuttelua kutsutaan spämmäämiseksi.

Twitter ei suhtaudu seuraajien kerjäämiseen suurella lämmöllä. Se on asettanut käyttäjilleen kattoluvun seurattavien suhteen. Lukua ei pääse ylittämään ellei omien seuraajien määrä nouse riittävän korkeaksi.

Laatu todella korvaa määrän

Intomielisestä klikkailusta seuraa todennäköisesti, että

  1. Seuraajasi koostuvat pääosin kaltaisistasi yhteisö- tai yritystileistä, jotka luulevat keksineensä saman oikotien onneen.
  2. Seuraajistasi montaakaan ei kiinnosta tuottamasi sisältö tai edustamasi yritys. Vain sinun saamisesi seuraajaksensa. Eihän sinuakaan heissä muu kiinnostanut.
  3. Joudut jatkamaan valitsemallasi napsuttelulinjalla, koska seuraajasi eivät ole sitoutuneita sinuun tai sisältöösi.

On todella tärkeää seurata monia ihmisiä ja yhteistyötahoja sosiaalisessa mediassa.

Verkostoituminen on pop! Seuraajien kerjääminen spämmäämällä on kuitenkin flop.

Seuraa sidosryhmiäsi

Seuraa niitä, joiden kanssa olet oikeasti tekemisissä. Seuraa niitä, joiden kanssa haluaisit olla tekemisissä. Jos olet paikallisseura, seuraa alueen toimijoita sekä alueella asuvia. Et tee sadalla toisella puolella maapalloa asuvalla seuraajalla mitään.

Huolehdi, että seurattavien ja seuraajiesi välinen erotus pysyy jokseenkin kohtuudessa. Jos erotus lasketaan tuhansissa seurattavien voitoksi, on sinulla spämmäävä klikkitili. Klikkitili ei luota oman sisältönsä laatuun.

Anna arvoa

Seuraajia saat luomalla hyvää ja asiallista sisältöä sekä arvostamalla muita. Jos joku julkaisee jotain itseesi liittyvää, anna sille arvo. Kiitos ei ole kirosana, laulaa Haloo Helsinkikin. Tykkää, retviittaa, repostaa ja ala seuraamaan. Älä kerjää tai spämmää. Se on rumaa.

Lähetä kirjoitus ystävälleOta yhteyttä siskoihin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*