Masthead header

Moka on lahja. Huono lahja.

Somesiskot mokaa. Usein. Paljon. Koko ajan. Kun yrittää kertoa muille miten pitäisi tehdä, ei aina onnistu itse.

Tässä Somesiskojen Top 10 Mokailut isolla ämmällä.

(Joskus on vaan iso ämmä.)

moka1

1. Ei newsletteriä

Ensimmäisessä blogipostauksessa kerroimme, kuinka uutiskirje on yksinkertaisen viestintäsuunnitelman kulmakivi. Emme ole kuitenkaan tähän päivään mennessä itse käyttäneet uutiskirjettä omassa viestinnässämme.

2. Twitter-tilillä ei omaa nettisivua näkyvissä kahteen kuukauteen

Kaksi kuukautta aloittamisen jälkeen Satu huomasi, ettei Twitter-tilillämme ole linkkiä nettisivullemme. Sehän olisi ollut ensimmäinen asia, joka sinne olisi pitänyt laittaa. Etenkin, kun itse kehotamme suuntaamaan kaiken liikenteen somesta nettisivuille.

3. Lupaus Instagram-päivityksistä, joita ei koskaan tullut

Meillä oli suunnitelma upeasta, mahtavasta ja tajunnan räjäyttävästä kesäkampanjasta Instagramissa. Sitä oli jo suunniteltu ja hekumoitu. Nyt lähtee. Paitsi ei lähtenyt. Ollenkaan. Tapahtui kesä ja kärpäset ja koko kampanja hautautui samalla kuin toiveet helteisestä säästä. Nyt voimme turvautua turvalliseen “entä jos” -puheseen. Jos olisimme tehneet kampanjan, olisi meillä nyt yli 10 000 seuraajaa. Usko pois.

moka3

4. Maksullinen fb-kampanja lanseerauksen yhteydessä, mitä ei osattu tehdä

Kun naistenpäivänä lanseerasimme blogimme ja sosiaalisen median kanavamme, päätimme tehdä maksullisen Facebook-kampanjan buustaamaan alkua. Kampanja ei kuitenkaan koskaan mennyt läpi eli teimme jotain väärin. Emme osanneet tehdä maksullista Facebook-kampanjaa sivulle, joka antaa vinkkejä maksullisen Facebook-kampanjan tekemiseen. Jos nolous olisi mittanauha, olisimme niin kaukana, ettei nauhaa enää näkyisi.

5. Kirjoitusvirheet

Jos koskaan pohditte, kumpi meistä postaa, tunnistaa Sadun hänen kirjoitusvirheistään (joita Nani tässäkin lauseessa just korjailee). Omaleimainen kirjoitusvirhe on sanojen viimeisen kirjaimen unohtamine. Joskus on niin kiire, ettei ehdi viimeistä kirjainta kirjoittaa. Myös vantaalainen gangstanainen ehkä sortuu tahattomaan kaupunkilaiseen teinikirjoittamisee ja unohtaa, että sanoilla on oikeasti myös se viimeinenkin kirjain.

6. Unohdetut salasanat

Ehkä noin sata Somesiskojen välistä keskustelua on alkanut Nanin viestillä: “Mikä oli meidän salasana?” No arvaa! Se on edelleen se sama. Vuosipäivän kunniaksi Nani saa tatuointilahjakortin, että voi tatuoida salasanamme otsaansa. Sitten onkin jo hyvä aika vaihtaa se.

mokat

7. Etsi-ominaisuuden puuttuminen nettisivuilta

Eräs valpas lukijamme huomautti, ettei nettisivullamme ole etsi-ominaisuutta. Oli jäänyt mieleen joku kiva postaus, johon ei enää löytänyt. No mikäs siinä, kuka niitä vanhoja postauksia enää muistelemaan. Paitsi, että ei. Note to self: muista varmistaa, että ihmiset löytävät sivuiltasi etsimänsä.

8. Unohdetut asiakirjat

“Etsä kirjoittanut siitä jo johonkin?” on kysymys, jota toistelemme aika ajoin. Mutta jos ei muista minne voi aina aloittaa uudelleen alusta. Koska turhan työn tekeminen on hauskaa.

9. Mustavalkoisen IG-feedin sotkeminen väärällä taustavärillä

Nanin nerokas suunnitelma tehdä meille hieno shakkiruutumainen Instagram-seinä kaatui yhteen heikkouteen. Meihin itseemme. “Valkonenhan sen piti olla…v*ttu.” Ja sitten vaan poistamaan julkaisu ja tekemään uutta. Koska turhan työn tekeminen on hauskaa.

10. Loputtoman pitkä postaustauko. Kaikilla kanavilla.

Ei pelkästään se, että jätimme lupaamamme Instagram-kampanjan pitämättä. Olimme kesällä postaamatta mitään minnekään kahden kuukauden ajan. Kaksi kuukautta yhtäkkistä radiohiljaisuutta. Ei bloggauksia, twiittejä, postauksia. Ei mitään. Nada. Ilman ennakkovaroitusta. Täysi hiljaisuus. Elämä tapahtui, mutta Somesiskot ei.

moka2

 

Kun aloitimme Somesiskot, oli tarkoituksemme pelastaa muut niiltä somemokilta, joita olemme itse tehneet. Ilmeisesti haluamme kuitenkin pysyä ajan hermolla, sillä olemme vieläkin mokailevia ja unohtelevia säätäjiä. Kannattaa seurata menoamme tarkkaan ja antaa meidän mokata puolestasi. Kuten siskot tekevät.

Lähetä kirjoitus ystävälleOta yhteyttä siskoihin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*