Masthead header

Miksi säännöllinen some-elämä on tärkeää?

Somepalaverit, somestrategiat ja someviestit rytmittävät päiväämme. Some sitä, some tätä. Kato Twitteristä. Näitkö sen facestatuksen? Eiku se oli laittanut Instaan kuvan.

Annoin pikkusormen. Some vei koko käden.

Säännöllinen some-elämä on kuin jutustelua sen mukavan naapurin kanssa, joka ei ärsytä. Aina moikataan ja joskus turistaan pidempäänkin. Mutta kun kyse ei ole vain omista höpötyksistä, kissavideoista ja reissukuvista, kannattaa miettiä piha-aitaa pidemmälle.

Jos haluat luoda aidon yhteisön asiasi ympärille, kannattaa olla johdonmukainen. Säännöllinen some-elämä on tärkeää.

Säännöllinen blogielämä

Bloggaa ainakin kerran viikossa. Mikäli kotisivuillasi on blogi, jota et ole päivittänyt aikoihin, poista se. Päivittämätön blogi kääntyy nopeasti itseään vastaan, sillä se ei anna aktiivista kuvaa kenenkään toiminnasta.

Pyri bloggaamaan samoina viikonpäivinä. Voit keksiä viikoittaisia teemoja, kuten ”kotikokin keskiviikko” lempireseptiesi jakoon tai ”sydämen sunnuntai” inspiroivien tekstiesi julkaisemiseksi. Vaikket teemoittaisikaan bloggausrytmiäsi, ole säännöllinen.

Somesiskojen blogissa on yksi selkeä teema, ”Sisko vastaa”. Tuon teeman alla vastaamme seuraajiemme lähettämiin kysymyksiin. Ja olemme ylpeitä siitä, ettei yksikään juttu ole keksitty.

Säännöllinen Instagram-elämä

Instassa ei tarvitse noudattaa tiettyä viikkorytmiä niin orjallisesti, mutta aktiivinen kannattaa olla. Julkaise kuvia säännöllisesti, mutta älä spämmää. Valitse parhain otoksesi ja julkaise se. Touhu on mennyt överiksi myös silloin, jos postaat vain kerran vuodessa – nimittäin Kotkan meripäivillä käydessäsi ja kaikki ne 32 kuvaa, jotka yhden päivän aikana otit. Huonossa valossa.

Aktiivisuus Instagramissa tarkoittaa myös vuorovaikutusta muiden käyttäjien kanssa. Vastaa kuviisi kommentoineille. Tykkää ja kommentoi seuraajiesi kuvia. Aktiivisten käyttäjien kuvat saavat huomiota ja tilit seuraajia.

Siskojen Instagram on välillä tosi oivaltava ja välillä ihan jotain muuta. Olimme kunnianhimoisia aloittaessamme mustavalkoisen someletkautusten sarjan, mutta voi siskot, voi veljet, että voi olla sisällöntuottaminen välillä vaikeaa.

Säännöllinen Facebook-elämä

Huolehdi siitä, että FB-sivusi voivat hyvin: julkaise monipuolista sisältöä tarpeeksi usein. Hyvät kuvat, kiinnostavat videot, huolettomat letkautukset ja toivotukset sitouttavat seuraajiasi. Unohda markkinointipostaukset, luo persoonallista sisältöä, joka kiinnostaa sivustasi tykänneitä.

Jos ehdit, julkaise useamman kerran päivässä. Jos et, julkaise ainakin säännöllisesti. Muista myös hyödyntää FB:n ajastustoimintoa.

Facebook suosii niitä käyttäjiä, jotka onnistuvat sitouttamaan seuraajiaan. Tarkkaile FB-sivujesi kävijätietoja, jotta pysyt kärryillä siitä, mikä liikauttaa tykkääjiesi klikkisormea. Meille käy vielä aika usein niin, että putoamme kärryiltä FB-päivitystemme kanssa kesken viikon. Sydänhän siinä itkee verta, kun kukaan ei tykkääkään julkaisuistamme.

Säännöllinen Twitter-elämä

Skrollaa uutisvirtaasi ja tartu mielenkiintoisiin aiheisiin. Twitter opettaa tiivistämään ajatuksen 140 merkkiin – kuten vanhoina hyvinä tekstariaikoina. Twitter on kanava, jota voi käyttää epäsäännöllisen säännöllisesti. Pelkät uudelleentviittaajat ja mainosnaiset eivät kiinnosta ketään, mutta viisaat visertäjät huomataan.

Meille Twitter on haastava kanava, sillä somesiskoiluun käyttämämme aika ajoittuu monesti siihen aikaan vuorokaudesta, kun ne kiinnostavat aiheet on jo loppuunkäsitelty. Yritämme tsempata tässä jatkuvasti, mutta vaikealtahan se tuntuu.

Some sitä, some tätä.

Älä pelkää somea. Vaikka välillä unohtaisitkin kanavasi – tai vaikka salasanasi – älä lannistu. Sinä osaat kyllä. Muistatko sen viikon, kun emme päivittäneet mitään mihinkään? Emme mekään. Niin nopeasti vähäpätöiset somemokat unohtuvat. Aloita pienestä. Aloita tänään. Jatka huomenna. Ja niin kauan, että siitä on tullut tapa.

Lähetä kirjoitus ystävälleOta yhteyttä siskoihin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*