Masthead header

Kaikki tiet vievät Room… kotisivuille

Pienille yhteisöille ja yrityksille sosiaalinen media on oikea valkokultakimpale. Eivät siskotkaan näitä tekstejään näpyttelisi ilman sitä.

Erilaisista yhteisöpalveluista on sekä ammatillista hyötyä (verkostoituminen muiden osaajien kanssa) että apua myyntiin. Myös pikkuruinen markkinointibudjetti, joka toisinaan saatetaan laskea kympeissä tai saturaisissa, riittää somekanavissa pitkälle.

Vaivaton some

Ei tule hiki päivitellessä oman firman Facebook-sivuja. On tosi vaivatonta ladata kissakuva Facebookiin tai mukahauska letkautus Instagramiin tai twiitata oma huomionsa tiedoksi omille seuraajilleen.

Eikä se väärin ole.

On ihan oikein olla aktiivinen somessa, höpötellä siellä sun täällä omia juttujaan. Yhteisöpalvelut ovat mainio väline vuorovaikutukseen oman asiakas- tai seuraajakunnan kanssa. Ne ovat vähän kuin välitunti, jolloin hengaillaan koulun pihalla ja leikitään kirkonrottaa. Mutta kellon soidessa pitää rientää!

Kutsu ihmiset aina takaisin kotisivuillesi.

Sillä Facebook voi kaatua huomenna. Instagram voi kaatua huomenna. Twitter voi kaatua huomenna.

Pahin somekupru on omien kotisivujen hylkääminen.

Kun ohjaamme ihmisiä pois kotisivuiltamme ja blogeistamme, ohjaamme heitä pois varsinaisen asiamme ääreltä. Älä usko niitä, jotka väittävät kotisivujen ja blogien katoavan. ”Höpöhöpö”, sanovat siskot. Laadukas sisältö kiinnostaa ihmisiä aina. Heidän pitää vain löytää se.

Moni somesielu huomasi virheensä Facebookin ryhtyessä käpälöimään käyttäjiensä uutisvirtaa. Siinä, missä vuosia sitten näimme kaiken kaikilta, yhtäkkiä näimme enää vain jotain joltain.

Ja sitten näimmekin jo punaista.

Somepalvelut tekevät valinnat puolestasi. Facebook kuvittelee tietävänsä, mitä juuri sinä haluat nähdä uutisvirrassasi. Viime viikolla Instagram kertoi suunnittelevansa vastaavaa muutosta. Emme pysty koskaan hallitsemaan erilaisten palveluiden logiikkaa tai algoritmeja. Itse asiassa on hukkaan heitettyä aikaa edes yrittää sitä!

Kotisivuillasi sinä päätät sisällöstä ja ulkoasusta. Olet opettaja tuntisuunnitelman kanssa.

Suunnitelmallinen some

Sosiaalinen media on parhaimmillaan silloin, kun sillä ei yritetä korvata kotisivuja. Ja silloin, kun sisältö on suunnitelmallista ja kulloiseenkin palveluun sopivaa. Löytääksesi juuri sen itsellesi ja yhteisöllesi oikean tavan olla läsnä somessa, joudut näkemään vaivaa. Mutta tuon tavan löydettyäsi omat viestintäkanavasi ovat pelkkää priimaa!

Somesiskot pitävät kirjaa some-elämästään – menneestä ja tulevasta! – Google-kalenterin avulla. Sinne on helppo kirjata kuka päivittää mitä milloinkin. Kenen vastuulla on blogiteksti, kuka vastaa kysyjälle?

Älä rakenna yhteisöäsi löyhän hirren varaan. Ole aktiivinen siellä sun täällä, mutta huolehdi siitä, että seuraajasi tietävät mistä löytyy omin soppesi netissä. Se, jonka pomo sinä olet. Eikä mikään Tsukkerperi.

(Muista varmuuskopioida kotisivusi, jotta voit palauttaa kaiken ennalleen tekniikan pettäessä.)

Lähetä kirjoitus ystävälleOta yhteyttä siskoihin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*